A tejsavó fehérje az egyik legmagasabb minőségű fehérje. Ezt használják a hivatásos sportolók az izmok növelésére és karbantartására. Ez a fehérje sem árban, sem minőségben nem hasonlítható össze a tejporral vagy a szójafehérjével.
Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.
Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.
A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.
|
Természetben előfordulva a glükomannán
|
|
Az ördögnyelv, másik nevén leopárdkontyvirág vagy konjakmannán Ázsia keleti részén őshonos növény. A meleget és a trópusi éghajlatot kedvelő, hosszúkás, évelő növény, melynek szárát és virágját egy húsevő növényhez lehetne hasonlítani. A növényt a föld alatt rejlő értékes gyökérgumójáért termesztik, ami elérheti akár a 23-25 centiméter átmérőt is. Ebből a gumóból nyerik ki a glükomannánt, aminek pozitív, jótékony hatásait már a VI. századtól alkalmazták a Távol-Keleten. A természetben előfordulva tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, vas, cink, magnézium és kálium. A kelet-ázsiai gyógynövény beceneve a ˝KILL KILO˝ nevet kapta, hiszen teljes egészében természetes rost, amely saját magának a háromszázszorosát is képes felszívni a vízből. A vízmegkötő képessége miatt a glükomannán a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testtömeg-csökkenéshez.
Érdekesség
Az ördögnyelvet a Japán konyhakultúra használja nagy előszeretettel. Az ördögnyelv gumóját felaprítják, kiszárítják, megőrlik, melyből konjak lisztet állítanak elő. Ebből a lisztből készítik a keleti piacon nagy népszerűségre szert tevő shirataki tésztát.
|
Kókuszvirág cukor és gyümölcscukor
|
|
A kellemes édes ízért a kókuszvirágból nyert édes nektár, valamint a gyümölcsökből kinyert kivonatok a felelősek. Így tudtuk elérni azt a harmonikus, telt ízt, amely jellemzi a termket. Az édesítésnél figyelemmel voltunk arra, hogy a kalóriatartalom alacsony legyen, így finomított cukrot a termék nem tartalmaz, valamint egy tasak energiatartalma mindösszesen 112 KCal. Cégünk a bélflóra szempontjából a Steviát és Xilitet, jelen esetben, mint összetevőt nem támogatja, ezért ezeket a készítmény nem tartalmaz.
Sovány kakaó, melynek ízvilága a kókuszvirág nektárral és a gyümölcscukorral együttes harmóniában alkotják a tökéletes csokoládé ízt. Ennek a hármas kombinációnak köszönhetően nem kellett hozzáadnunk mesterséges aromát és ízfokozókat.
|
A-, B2-, B6-, B7-, B9-, B12-, D-, E-, K2-vitamin
|
|
Az egy tasakban lévő D-vitamin tartalom 500 NE, azaz a napi D-vitamin bevitel 250%-a. Az A-, B2-, B6-, B7-, B9-, B12-, E- és K2-vitaminok mennyisége a felnőtt ember számára meghatározott szükséges napi bevitel 50%-át biztosítja. Napi 2 tasak tartalmának elfogyasztásával tehát fedezzük a napi vitamin szükséglet 100%-át a felsorolt vitaminok vonatkozásában.
A kollagén egy természetes fehérje, mely az emberi szervezetben a fehérjetömeg 30%-át teszi ki. Elsősorban kötő- és támasztószövetekben található meg, de ez az egyik fontos építőanyaga a csontoknak, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és a bőrnek is. A bőrfehérjék átlagos tömegének a 70%-a kollagén.
Ezt a fehérjét a szerveztünk képes előállítani az aminosavakból, azonban a kor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.
A természetes kollagén források az állati eredetű élelmiszerek, főleg a szárnyasokban és a halakban van sok, de a gombákban is megtalálható ez az anyag. Fontos az is, hogy többféle zöldséget, magvakat és hüvelyeseket is fogyasszunk, mert a növényi fehérjék is részt vesznek a kollagén felépítésében.
Érdekesség
Már az ókori Kínában gyógyították az ízületi kopás okozta fájdalmakat marhacsontokból főtt erőlevessel. A marhacsont (elsősorban a porcos rész) alapanyaga a kollagén, ami forró vízben zselatinná alakul át.
Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg.
A Number One Shake Product termék ötféle speciálisan összeválogatott élőflórát tartalmaz emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.
Inulin és élőflóra
Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint. A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik. Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására. Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége. A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket. Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja. A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent. | Mit jelent a c.f.u. kifejezés? c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott. | |
| Milyen a hatékony élőflórás készítmény? - | A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat. | | - | Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során. | | - | A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni. | | - | Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket. | | - | Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység. |
| |
|